woensdag, april 23, 2008

een half jaar verder



Er wordt al stevig gebouwd op strook 5, maar niet door ons. Het lijkt of alles een half jaar heeft stilgestaan, maar in de tussentijd is er toch wel wat gebeurd. Na het krijgen van de bouwvergunning zijn we op zoek gegaan naar een aannemer. In eerste instantie dachten we het beste te kunnen gaan onderhandelen met één bouwer. We hebben een goed bekend staande aannemer aangeschreven en zijn met hem gaan praten. Na drie maanden onderhandelen lag zijn offerte nog zo ver boven wat wij wilden en konden betalen, dat we tot de conclusie moesten komen dat verder praten geen zin had.
In januari zijn we begonnen met een aanbestedingsprocedure, waarbij we vijf verschillende aannemers aangeschreven hebben om een offerte in te dienen. Alles duurt langer dan we denken en hopen, maar na twee maanden waren we er uit: de firma Ehlers uit Amsterdam gaat ons huis bouwen.
De termijn van de offerte van de hypotheek verliep 16 april. Het was dus zaak alles voor die datum geregeld te krijgen. Taxatie rapport (2 april), aanneemovereenkomst (4 april) en passeren van de hypotheekakte (16 april), alles net op tijd.
De bouw kan nu echt beginnen en volgend jaar april wonen we er.




Geen opmerkingen: